Black friday!

Egentlig en mærkelig tradition, vi har taget til os. En dag med super gode tilbud, hvor folk nogle steder går fuldstændig amok over nogle billige varer, de bare må have i deres indkøbskurv. Man forstår det jo godt, hvis man man spare flere hundrede kroner på julegaver. Men jeg tror mange bliver så opsat på at spare penge, at de kommer til at købe en masse ting og sager, de alligevel ikke har brug for. Og så er vi jo der, hvor får et endnu størrer overforbrug, end vi allerede har. 

Og hvad skal vi egentlig med alle de ting og sager, tøj, og hvad man ellers kan købe?

Jeg kan ikke selv sige mig fri for at købe over evne nogle gange. Jeg elsker at shoppe tøj. Men jeg er begyndt at tænke over, om jeg egentlig ikke bare har nok. Og hvordan er det lige blevet produceret? Hvad er det blevet produceret af? Er det bomuld? Er bomulden økologisk? Er det kunststof lavet af olie?

Og sådan er det også med vores mad. I meget chokolade, Nutella og kager er der brugt palmeolie. Når man skal lave palmeolie, fælder man regnskov for at plante palmetræer. Og så har dyr og især orangutanger ingen levesteder tilbage.

Ja, man kan jo blive ved. Der er meget at sætte sig ind I, hvis man vil være en bæredygtig forbruger.

Så jeg vil starte med, at boykotte Black fridag. I stedet vil jeg blive hjemme og slappe af.😊

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s