Den nye trend

Der bliver for tiden skrevet meget om Maria Kondo. En japansk oprydningsekspert. Netflix sender for tiden en serie med hende, hvor hun hjælper amerikanske familier med at få ryddet op og og smidt ud, og kun beholde det, der giver glæde.

Ideen er jo go nok. For hvor er vi mennesker gode til at købe og bare skrabe sammen af alt muligt, vi sagtens kan undvære. Men hvad nu hvis al ens ting/ragelse giver glæde, så er man jo på den. Så kan man ikke smide ud.

Princippet er at samle alt i kategorier og så få ryddet alt det væk, der ikke skaber glæde. Bøger må man helst kun beholde 30 styks af. Avs, den var værre. Jeg vil ikke kunne nøjes med 30 bøger. Jeg synes bøger skaber hygge. Jeg har en del, jeg ikke har læst endnu. Men det er kun fordi, jeg læser i perioder. Jeg kan godt have et halvt år, hvor jeg ikke rører en bog. Og andre perioder hvor jeg ikke kan få nok af, at læse.

Tøj sorterer jeg engang imellem ud i. Men der ryger kun mellem 2-10 stykker. Dog bedre end ingenting. Og så får jeg ryddet op på hylderne, hvis det skulle være blevet rodet. Og et nyt stykke tøj, kan jeg altid få klemt ind i skabet.

Jeg tænker, det bedste man kan gøre, er at købe mindre ind. Mange køber jo også for lånte penge eller for overtræk på dankortet. Hvis man i stedet sparer op som i gamle dage, så vil man måske blive mere glad, for de ting man køber eller måske finder man ud af, at man slet ikke brug for de ting alligevel, som man har gået og sparet op til. Og så kan man bruge pengene til noget andet. Evt. en middag i byen eller til hjælp til en ferie.

Jeg elsker selv at købe tøj, og får også købt noget, som bare kommer til at ligge i skabet. Men måske jeg skal til at undgå impulskøb, når jeg er inde i byen, og så få sparet noget mere op. Eller købe lidt færre stykker tøj og så købe noget, jeg virkelig vil blive glad for, men som måske koster lidt mere. Så undgår jeg kaos i klædeskabet og jeg forurener mindre ved at købe færrer stykker tøj. For miljøet skal vi jo også tænke på.

Og jo færre ting/ stykker tøj, jo mindre rod.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s