Arbejdeløs/Arbejdssøgende

Det er nu snart to måneder siden, jeg blev arbejdsløs/arbejdssøgende. Og det kan faktisk godt være hårdt arbejde.

Først skulle jeg melde mig arbejdsløs på jobcenteret på nettet, og så skulle a-kassen have besked på nettet, hvor jeg skulle lave en ledighedserklæring. Og da det er længe siden, jeg har været ledig, så var der lige nogle ting, jeg skulle sætte mig ind i.

Efter to uger havde jeg et møde med a-kassen om mine rettigheder og så til et informationsmøde på jobcenteret.

Jeg skal søge to jobs i ugen og gerne flere. “TO”. Det kan altså godt være svært at finde to jobs i ugen, hvis man vil søge noget, man gerne vil arbejde med, og indenfor nogle områder hvor man har kvalifikationerne i orden eller har flere års erfaring, især når man som jeg gerne vil skifte branche. Det kan godt være lidt stressende. Bare tanken om, at jeg ikke får søgt to hver uge, så risikerer jeg en advarsel fra A-kassen og sker det flere gange, så ryger dagpengene.

Og ikke nok med at jeg/man skal søge to jobs, så skal jeg også føre dem ind på joblog. “Så kan jeg jo selv holde øje med, hvor jeg har søgt! sagde jobcenteret.” Efter en måned fik jeg så besked fra min a-kasse om, at jeg skulle vedhæfte et cv og en ansøgning til mindst et af de jobs, jeg havde søgt. Og det skal jeg gøre hver måned fremadrettet. (Havde godt set man skulle, bare ikke hvor tit.) Hmm, så er det, at jeg mener, det ikke kun for mine egne blå øjnes skyld, men ren og skær kontrol. Men pyt med det, jeg vedhæfter da bare mindst et cv og en ansøgning hver måned. I a-kassen gør de jo også bare, hvad de har fået besked på fra regeringen. Nå ja, glemte lige at sige; man skal også tjekke joblog mindst en gang hver uge for jobforslag. Der er mange ting, man skal huske.

Meeeen, jeg skal jo helst heller ikke komme til at gå og kede mig, mens jeg er uden arbejde.

Jeg har da også været til et møde mere på jobcenteret. Der har jeg så ønsket at komme hurtigt på et jobsøgningskursus, hvor jeg kan få hjælp til at skrive ansøgninger og cv. “Man kan jo altid blive bedre.” Og så har jeg søgt om at komme på et hygiejne kursus. Det kan jeg bruge, hvis jeg skal arbejde i et køkken eller kantine.

Og det er ikke fordi, jeg er kræsen og ikke gider lave noget. De må meget gerne sende mig på kurser og jeg vil rigtig gerne have et arbejde. Men jeg har kun været ledig i knap to måneder og jeg vil rigtig gerne selv finde et arbejde. Et arbejde hvor jeg føler: “Det er lige mig, det her!” Og det kan godt være, at det kommer til at tage lidt tid. Men jeg er optimistisk. Det skal nok komme. For jeg VIL have et arbejde og så dur jeg heller ikke til at gå ledig. Det er simpelthen for kedeligt for mig. Også selvom det er hårdt.

Go søndag derude. Imorgen starter endnu en uge med jobsøgning, joblog, Jobindex, cv og ansøgninger. 🤪

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s