Genbrug versus nyt. Med tanke på vores planet.

Forleden tog jeg i en genbrugsbutik. Jeg ville egentlig købe en kjole til imorgen, hvor jeg skal til nytårskur med wm dans. Men en sådan kunne jeg ikke finde.

Men jeg fandt en cowboyjakke ( dog ikke til mig selv) en skjorte, en trøje og et par bukser. 110 kr. Vildt. Nyt tøj til næsten ingen penge. Og så har jeg en lidt bedre samvittighed i forhold til miljøet. Det er faktisk dejligt at tænke på.

Al det tøj vi som forbrugere køber og køber og ikke bruger ret lang tid. Det er ærgerligt, det er blevet sådan.

Det er vildt som mode forurener og ødelægger vores dejlige klode. Jeg så forleden en film “møgbeskidt fashion” om hvor meget tøjproduktion forurener. Der bliver brugt oceaner af vand, tøjet skal farves og der ledes giftstoffer ud i floder. Det er bly, arsenik og andre grimme ting. Og mange af de ansatte i Asien , får en elendig løn, for at arbejde i rigtig mange timer. Bare fordi vi i vesten skal have billigt tøj hele tiden. Så samvittigheden har det ok. Jeg har ikke købt ” nyt tøj” længe. Og da jeg endelig købte noget, var det genbrug. Og det er i pæn stand.

Jeg tror ikke, det er sidste gang, jeg køber tøj i en genbrugsbutik.

Moden skifter ikke kun 2-4 gange om året. Der kommer nyt hele tiden. Op til 52 gange på et år. Det er da vildt. Og hvor mange køber ikke noget smart, som de kun har på en gang. Eller måske ikke når at bruge, inden det ryger til genbrug. Ærgerligt.

Jeg håber, at alle mennesker vil tænke lidt mere over, hvad de egentlig har brug for, inden de bare kører kortet igennem og køber en masse ting/ tøj, som de alligevel ikke har brug for. For det går jo i sidste ende ud over os selv, hvis vi ikke passer på Moder Jord.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s